Witam po dłuższej przerwie .
W sobotę udało się ponownie nabyć Skodę , tym razem O2 2009 rok.
Ale do sedna.
Gdyby ktoś dysponował zdjęciem mechanizmu zamykającego popielniczkę to chętnie bym zobaczył .
Coś się przycinała i jak mocniej ją otworzyłem to teraz przestała się zamykać. Czytałem o magicznych bolcach etc , Niestety nie bardzo wiem jak to wygląda. Czegoś na 100% tam brakuje ale nie wiem czego ponieważ gdzieś to chyba wpadło głęboko i nie mogę znaleźć .
Będę wdzięczny za fotkę gdyż wszystkie jakie znalazłem nie są dość dokładnie obrazujące ten element.
Najpewniej to nic Ci nie wypadło tylko ułamał się bolec z boku. Jak wyciągniesz ten schowek to z jednego boku zobaczysz taki "tor" po którym powinien chodzić ten bolec.
"Tor" jest w popielniczce (element stały), natomiast bolec powinien być w klapce, którą zamykasz (element ruchomy). I właśnie w tej klapce ułamuje się bolec i nie działa zamykanie.
red, daj emaila na PW to podeślę Ci fotki. Dzisiaj je wykonałem ale jakoś nie mogę wstawić fotek na forum :cry:
Może jak Tobie wyśle to uda Ci się je tutaj wstawić.
Pozdrawiam.
Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
pejo,
Dziś dokładnie to luknąłem i udało się ogarnąć temat.
Dopatrzyłem, że właśnie ten tor się rusza i działa jak zapadka. Jednak zawsze trzeba wszystko poruszać i obadać na spokojnie. Teraz wiem, że tego bolczyka to mogłem sobie szukać do przyszłego roku. :szeroki_usmiech
Dzięki za pomoc. Jak dostanę fotki kolegi to wstawię dla potomnych bo ja sam nie miałem jak zrobić.
Komentarz